175 grader
200 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
5 dl mjöl
2 dl florsocker
1 msk vatten
5 droppar pepparmintsolja
50-75 g mörk choklad
Arbeta ihop smör, socker, vaniljsocker och vetemjöl till en smulig deg. Nyp ihop till en smidig deg. Dela i tre bitar och rulla till längder, ca 2 cm tjocka. Skär varje längd i 10 bitar och lägg i små pappersformar med snitt-ytan upp. Tryck en grop med ett finger i varje kaka och grädda i mitten av ugnen 10-15 min tills kakorna fått fin färg i kanterna.
Rör ihop florsocker, vatten och pepparmintsolja till glasyren. Fyll i en spritspåse. Droppa glasyr i gropen och låt stelna på ytan.
Bryt chokladen och smält den över vattenbad. Fyll i en pappersstrut eller spritspåse och spritsa en klutt på varje kaka.
söndag 21 november 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar